Salibandynaisten marraskuu

Viikot menevät hurjaa vauhtia, taas on pelailtu ja ihmetelty maailmaa kentällä ja sen laidalla.

LoSBin B-tyttöjen kanssa tuli pelattua viimeksi puhumani harkkamatsi 1.11. Lähdettiin peliin tietäen, että vastassa on jälleen nuoria, nopeita ja taitavia tyttöjä, ja että oman pelin pitää olla tarkkaa ja keskittyä meidän vahvuuksiin (eli ei ainakaan lähdetä juoksukisaan tyttöjen kanssa). Peli oli tasaista vääntöä koko pelin ajan ja kolmannessa erässä näyttikin jo hyvältä: ViTa johti 4-3, mutta viimeiset minuutit LoSB tuli kovaa ja tahdolla ja tasoitti pelin 4-4.

10.11 viettivät molemmat joukkueet lauantain taas pelaten. Ykköset lähtivät Masalan LT-centeriin pelaamaan ja sai vastaansa EräViikingit Blackin ja Tiikerit II:n. Peleihin lähdettiin tiukalla kokoonpanolla ja asetelmat olivat siitä kutkuttavat, että kokoonpanossa oli ainoastaan kolme pakkia ja hyökkäyspäästä otettiin luottosentteri Sini alas pakiksi. Ensimmäinen peli menikin jälleen enemmän ihmetellessä ja heräillessä, etenkin kun useampi pelaaja oli itselleen vieraammalla pelipaikalla. Pienet säädöt vaihtorytmiin kuitenkin selkiytti hommaa, vaikka meidän päässä huolimattomuusvirheitä sattuikn, joista ErVi meitä tarkasti rankaisi. Pysyttiin pelissä joka tapauksessa koko ajan askeleen edellä ja tulokseksi saatiin 10-6 voitto.

Tiikereitä vastaan oltiinkin jo hereillä ja saatiin peli alusta asti käyntiin. Pelissä otti kolhua yksi sun toinenkin pelaaja, josta johtuen kentät elivät lähes koko pelin ajan, mutta perusvire pelissä säilyi varmana. Ottelu päättyi ViTalle 5-2, ja tärkeät pisteet saatiin taas turnauksesta ja lohkon ensimmäinen sija säilytettyä, tosin vain maalieron turvin, Seuraavaksi ykkösillä onkin vuorossa kotiturnaus. Vastassa on heti aamusta klo 10 lohkon kakkosena ja pisteissä siis tasatilanteessa oleva HertKi, joten hereillä pitääkin olla jo heti ensimmäisessä pelissä, vaikka pari aiempaa turnausta onkin mennyt ensimmäinen peli nukuksissa. Turnauspäivän päättää meidän klo 19 alkava peli Blackbirds III vastaan.

Ottelun ViTa – EräViikingit Black tehot:

Ida Wiberg 3 + 2
Nea Haila 2 + 2
Iina Olin 2 + 1
S
anna Hurme 1 + 1
I
ida Rask 1 + 1
Kristiina tossavainen 1 + 1
Laura Hannula 0 + 1
Paula Huikko 0 + 1

Ottelun ViTa – Tiikerit II tehot:

Kristiina Tossavainen 3 + 0
Sanna Hurme 1 + 1
Iina Olin 1 + 0
Sini Alen 0 + 1
Nea Haila 0 + 1
Maj-Lis Westerlund 0 + 1
Ida Wiberg 0 + 1

Kakkosjengi pelasi pelinsä siis 10.11 Tammisaaressa, ja mukaan lähti uusi pelivahvistus Sofia Nuutinen, joka mennä viipotti siellä kuin vanha tekijä avaten pistetilinsä heti ensimmäisessä pelissään! Ensin vastassa oli HertKi II ja peli päättyi HertKille 7-3. Toinen peli pelattiin Kislaa vastaan ja lopputulemaksi tuli 6-1 Kislalle. Kakkosten porukka on syksyn aikana kasvanut ja pienentynyt valtavalla vaihtelulla. Vanhoja pelaajia on loukkaantunut tai muista syistä jäänyt pois lähes samaa tahtia kun uusia pelaajia on tullut. Nyt kuitenkin pistetään sormet ristiin, peukut pystyyn ja toiveita tontuille, ettei uusia loukkaantumisia ym vaihtuvuutta tulisi ja saisi joukkue pelirauhan. Kakkosien ehdottomia vahvuuksia onkin ollut kaiken muuttujien keskellä säilytetty aito yhteinen pelaamisen ilo, saivatpa Tammisaaren turnauksessa siitä tuomariltakin kehuja.

Ottelun HertKi II – ViTa II tehot:
Elina Marttinen 2 + 0

Annukka Tuomi 1 + 0
Sanna Lehtonen 0 + 1
Sofia Nuutinen 0 + 1

Ottelun Kisla – ViTa II tehot:

Tanja Nuutinen 1 + 0
Mia Siivonen 0 + 1

Kakkosjengi pääsi vihdoin pelaamaan harkkapelinkin LoSBin C-tyttöjä vastaan. Porukka saatiin peliin lähes kaikki, ja oli hienoa päästä itsekin vihdoin ja viimein katsomaan kakkosten peliä. Alussa oli pientä hämminkiä, mutta pelin alkuun mennessä oli hommat selvänä ja jengi valmiina. Peli näytti molemmin puolin hyvältä, meni hyvillä fiiliksillä päättyen 5-3 LoSBille.

25.11 lähti kakkoset taas suurella tarmolla kohti Ruskeasuota, vahvuuteen liittyneet Jenni Sainio ja Rebekka Sainio mukana! Alkulämmittelyjä aloiteltiin jo autossa kikattelun muodossa ja ekaan peliin NaKua vastaan lähdettiin hyvillä fiiliksillä. Ekan parin minuutin jälkeen pääsi ViTa johtoon 1-0! Kauaa ei johtohuumaa kestänyt, kun NaKu alkoikin tykitellä maaleja. Tästä lannistumatta vedettiin toka ja kolmas erä täydellä teholla ja hyvällä fiiliksellä. Vetopaikkoja tarjoiltiin, mutta pallo ei löytänyt tietään vastustajan maaliin. Summerin soidessa peli päätty 7-1 NaKun hyväksi.

Toiseen peliin EIFää vastaan lähti pitkän odottelun jälkeen hieman uninen ViTa. Peli ei kulkenut samalla temmolla kuin ensimmäinen, mutta joukkuehenki oli korkealla, kuten aina! ViTaa piti kasassa joukkueen liimanäppimaalivahdit. Hyvästä tsempistä ja yrityksestä huolimatta vetopaikkoja ei saatu liiemmin aikaiseksi ja peli päättyi EIF:in 5-1 voittoon.

Ottelun NaKu – ViTa II tehot:

Jenni Javanainen 1+0
Annukka Tuomi 0+1

Ottelun ViTa – EIF tehot:

Mia Siivonen 1+0

Meidän ihana Sofia on tehnyt kakkosjoukkueelle Instagram sivut, ja samalla lupautui kirjoittelemaan turnauskuulumisia, koska itse en valitettavasti kakkosten pelejä pääse katsomaan, kun valtaosa menee omissa peleissä päällekkäisissä turnauksissa. Ruskeasuon turnauskuulumiset onkin pitkälti Sofian käsialaa. Mahtavaa, että sain Sofian apuriksi ja laittakaa seurantaan Instagramissa vitasabanaiset2. Nähdään viikonloppuna 8.12 Tennarin lukiosalissa, ykkösnaisten turnauksen merkeissä! Tulkaa kahville, kannustamaan, moikkaamaan tai vaikka kaikkea edellämainittua! Meidän pelit siis klo 10ja 19!

-Laura-